SAMLIVSKURS – PREP

PREP – THE PREVENTION AND REALTIONSHIP ENCHANCEMENT PROGRAM

Dine Terapeuter arrangerer PREP-kurs for par som ønsker å forebygge og ta vare på parforholdet sitt.PREP logo svart Dette er ikke parterapi eller ment for par som har store problemer, men som en måte å lære å kommunisere og bli bedre kjent med hverandre som par. Det vil være fokus på å se parforholdet som et langvarig prosjekt.  Kurset passer for par i alle aldre og innebærer ikke å dele private ting med andre par, men å jobbe sammen innad i paret.

Print

HVORFOR PREP?:

  • par som har deltatt på PREP-kurs viser i større grad til et godt parforhold etter 5 år, enn par i kontrollgruppen.
  • par som har deltatt på PREP-kurs har lavere grad av negativ kommunikasjon og større grad av positiv kommunikasjon etter 5 år, enn par i kontrollgruppen.
  • par som har deltatt på PREP-kurs har lavere andel samlivsbrudd enn andel samlivsbrudd i kontrollgruppen.
  • par som har deltatt på PREP-kurs rapporterer om lavere grad av fysisk aggresjon i årene etter kurset, enn par i kontrollgrupper.

 

HVA ER PREP?

PREP-opplegget tar et utgangspunkt i teorien om at tanker, følelser, kropp og adferd henger sammen.
PREP har som mål å:

  • gi innsikt i at dårlig kommunikasjon er ødeleggende for parforhold.
  • bidra til å øke ferdigheter i hvordan konflikter håndteres på en trygg måte.
  • bevisstgjøre betydningen av å styrke det som er godt i samlivet.
  • oppmuntre til å se parforholdet i et langvarig perspektiv.

 

HVORDAN GJENNOMFØRES PREP-KURS?

PREP inneholder mange samlivsrelaterte temaer og Dine Terapeuter har brukt noen av temaene som grunnlaget for et 6 timers dagskurs og temaene i sin helhet som et supplement i parterapien.
Print

 

Vi tilbyr også PREP-kurs for deg og din partner alene. Vi avtaler da temaer på forhånd.

På våre dagskurs over 6 timer vil vi jobbe med blant annet:

Negative konfliktmønstre: Hvordan er dere uenige? Hvordan forløper uenigheter/krangler? Hva er faresignaler ved uhensiktsmessig håndtering av konflikter? Og når kjennes uenigheten uhåndterlig? Her vil vi hjelpe dere å bli kjent med faresignaler generellt og i deres parforhold. Når dere er klar over hvordan dere hånderer konflikter, vil dere også være mer åpne for å velge en mer hensiktsmessig måte å håndtere situasjonen på. Dere vil også få konkrete tips!

Å snatid.og.sted.problemerkke sammen på en trygg måte: Hvordan tar dere opp ubehagelige/vanskelige temaer med hverandre? Her vil dere få en innføring i hvordan en trygg samtale kan gjennomføres og prøve ut hvordan dere kan møte partneren med anerkjennelse, nysjerrighet, åpenhet og god timing. Å vite at partneren møter oss på en forutsigbar og trygg måte er et godt fundament for et stabilt forhold.

 

Å leve sammen: To liv forenes til ett. Hvilke forventninger har dere til partneren og det livet dere skaper sammen? Mange av de forventningene vi har i et parforhold forblir usagte eller kommer frem i konfliktfylte situasjoner. Hvordan kan dere bli kjent med og formidle behov og forventninger i forholdet? Hvordan leve sammen når ikke alle forventninger og behov kan innfris? Hvordan skal dere begge få nok rom og plass til å være dere selv i en travel hverdag? Her vil vi ha fokus på å løse uløselige og løselige problemer. Hvordan kompromisse og utforme grunnregler for forholdet. Ved øvelser vil dere også bli kjent med hverandres forventninger og ønsker. Nedvurdering

Tilgivelse: Alle opplever små og store krenkelser i hverdagen. Vi krenker og blir krenket. Kan vi møte krenkelser med tilgivelse? Hvordan opplever du å bli tilgitt? Hva er tilgivelse for deg? Tilgivelse av små og store hendelser i hverdagen kan være viktig og hensiktsmessig for å kunne fortsette et samliv med god kvalitet og for å gjennopprette tillit og samhold. Her vil vi bli kjent med tilgivelsens kunst og utfordringer og samtidig ha fokus på hva tilgivelse ikke er.

Forelskelse: Dere utforsker deres historie og hva som gjorde at dere ble et par. Hensikten her er å gi bluss til gamle følelser og sende dere hjem med nye tanker om gamle følelser.

På et PREP-kurs vil det være både humor og alvor. Temaene for dagskurset er satt opp på forhånd, men dagen blir til underveis. Dere har mulighet til å påvirke dagen og temaer. Vi er åpne og tar spørsmål og temaer etterhvert som de dukker opp. Dere vil få praktiske oppgaver/samtaletema underveis. Øvelsene vil dere gjøre sammen med partneren deres og dere deler i plemum hvis dere ønsker det. Det vil ikke bli gruppearbeid. Vår erfaring er at noen deler i plenum og andre ønsker å jobbe kun i paret. Begge deler er helt greit.

Egeninnsats er avgjørende for å få utbytte av et samlivskurs. Utfordrende følelser og tanker kan oppstå underveis og vi er to terapeuter som er skolert for å håndtere slike situasjoner. Kom og prat med oss underveis eller etter kurset.

Print
Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s