Ikke glem å puste!

Ikke glem å puste! Da snakker jeg ikke om den autonome (ikke viljestyrte) pusten som uansett tikker og går. «Jeg puster jo selvfølgelig», får jeg høre noen ganger når jeg forteller noen at de skal puste. Jeg snakker om å sette deg ned, sitte behagelig og fokusere på pusten din. Gi deg tid til å trekke pusten dypt ned og fokuser på akkurat det som skjer i øyeblikket. Kjenn pusten din og kjenn at lungene blir fyll opp av luft! Fyll tankene, kroppen, og følelsene med pusten din. Pusten har helende og legende effekt.
I manges daglige jag etter prestasjoner, status og gevinst er stress ofte en uhensiktsmessig konsekvens. Vi puster kort og raskt og lungene utnyttes ikke. Stress utløser kroppens beredskapsfunksjon, noe som er helt naturlig. Men, for noen blir stresset til en kronisk tilstand som ikke slipper taket. Kroppen er i konstant beredskap. Pusten er den av kroppens funksjoner som både er autonom, men også viljestyrt.

Så derfor PUST! Sett deg ned, sitt komfortabelt og fokuser på å puste. Dypt og sakte! Kjenn at du slapper av og aksepter at det kanskje ikke skjer med det første. Kanskje trenger du flere runder med med fokus på pusten din før du klarer å slippe ned skuldrene og slappe av. Men, gi deg selv den gaven det er å PUSTE!

pust_web

Ung i nytt 1000-år

Nå i 2016 har vi nye prosjekter i gang. Vi har fokus på ungdom/unge voksne som sliter i hverdagen. Det er ikke det samme å vokse opp i dagens samfunn hvor teknologi, tilgjengelighet og informasjon håndteres på et helt annet plan, kontra i 70- og 80-årene, da jeg vokste opp. Mobbing på internett, selveksponering og stadig søken etter å passe inn. Mange unge synes det er vanskelig å passe inn i «formen». Depresjon, angst og andre lettere psykiske plager kan være og er ofte et resultat i kjølvannet. Mange unge faller ut av utdanning eller jobb, og arbeidsledigheten er økende i 2016. Voksne tyr lett til uttalelser som: lat, selvopptatt, mangel på moral, osv. Listen er lang. Men, snu det litt! Se deg selv i den verdenen de unge nå lever i. Hvis du sammenligner, hadde du klart å leve opp til forventningene og presset det nå er i utdanning og solsialt liv??? Hva vet jeg! Jeg ser på mine egne barn og tenker: «Jeg er glad jeg ikke er 17 år i dag selv! Jeg skal gjøre mitt beste for å forstå deg og gjøre deg sterk nok til å tåle å stå i deg selv, ta egne sunne valg og være ditt beste DEG! Ikke for meg, men for deg!».

Velkommen til våre helt nye nettsider!

Vi i Dine Terapeuter ønsker alle nye besøkere velkommen til våre nye nettsider.
Vi har den siste tiden utviklet og planlagt vår nye nettside og vi håper du som besøker er fornøyd med resultatet.

Forsiden er vel den som har fått de største endringene, med direktelinker til bestillingsskjemaer. Dessuten har sidene fått et helt nytt utseende. Håper du finner det du leter etter hos oss. Vi hjelper deg gjerne!

mvh, oss i Dine Terapeuter