Ikke glem å puste!

Ikke glem å puste! Da snakker jeg ikke om den autonome (ikke viljestyrte) pusten som uansett tikker og går. «Jeg puster jo selvfølgelig», får jeg høre noen ganger når jeg forteller noen at de skal puste. Jeg snakker om å sette deg ned, sitte behagelig og fokusere på pusten din. Gi deg tid til å trekke pusten dypt ned og fokuser på akkurat det som skjer i øyeblikket. Kjenn pusten din og kjenn at lungene blir fyll opp av luft! Fyll tankene, kroppen, og følelsene med pusten din. Pusten har helende og legende effekt.
I manges daglige jag etter prestasjoner, status og gevinst er stress ofte en uhensiktsmessig konsekvens. Vi puster kort og raskt og lungene utnyttes ikke. Stress utløser kroppens beredskapsfunksjon, noe som er helt naturlig. Men, for noen blir stresset til en kronisk tilstand som ikke slipper taket. Kroppen er i konstant beredskap. Pusten er den av kroppens funksjoner som både er autonom, men også viljestyrt.

Så derfor PUST! Sett deg ned, sitt komfortabelt og fokuser på å puste. Dypt og sakte! Kjenn at du slapper av og aksepter at det kanskje ikke skjer med det første. Kanskje trenger du flere runder med med fokus på pusten din før du klarer å slippe ned skuldrene og slappe av. Men, gi deg selv den gaven det er å PUSTE!

pust_web

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s